Over de ontwikkelaars

Lierkwartier Aan de Singel fase 2 is een samenwerking tussen BPD Gebiedsontwikkeling en Janssen De Jong Projectontwikkeling.

BPD Gebiedsontwikkeling

BPD ontwikkelt gebieden en wijken waarin mensen plezierig kunnen wonen, werken en ontspannen. Het zijn levendige wijken die goed bereikbaar zijn per fiets, auto en/of openbaar vervoer, gericht op diverse doelgroepen, met betaalbare en energiezuinige woningen. Deze ambitie kunnen we alleen waarmaken met een integrale aanpak van wonen, energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteit.

 

BPD ontwikkelt inclusieve gebieden en wijken waarin mensen plezierig kunnen wonen, werken en ontspannen. Dat zijn levendige wijken: goed bereikbaar per fiets, auto en/of openbaar vervoer, bestemd voor diverse doelgroepen, met betaalbare en energiezuinige woningen. BPD wil woonomgevingen creëren van een hoog niveau. Zowel binnenstedelijk als aan de randen van de stad en daarbuiten.

 

BPD vindt dat wonen voor iedereen toegankelijk moet zijn én blijven, zowel in de stad als daarbuiten. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om betaalbare woningen aan te bieden en ervoor te zorgen dat wonen betaalbaar blijft. Ook in de toekomst. Daarom hebben we eind 2019 BPD Woningfonds opgericht. Het fonds bestaat uit duurzame, betaalbare appartementen en eengezinswoningen, bestemd voor mensen met een middeninkomen. Met BPD Woningfonds dragen we actief bij aan de ambities van gemeenten en woningcorporaties om meer mensen toegang te geven tot een betaalbare woning. Dat is nu meer van belang dan ooit, omdat steeds meer mensen naar de stad trekken. Die trend naar wonen in stedelijke agglomeraties is sterk zichtbaar in Nederland en Duitsland.

 

BPD heeft de ambitie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de samenleving. Energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie en gezondheid zijn onze leidende principes, zowel bij de transformatie van de bestaande stad als bij onze nieuwbouwontwikkelingen.

BPD Gebiedsontwikkeling

BPD Gebiedsontwikkeling

Janssen De Jong Projectontwikkeling

Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties.

 

Janssen de Jong Projectontwikkeling is in staat ontwikkelingen voor eigen risico en rekening te realiseren. Met aandacht voor circulariteit en gezondheid creëren we ruimte en beleving: een leefomgeving en plekken waar mensen met plezier verblijven. Zij ontwikkelen toekomstgericht én toekomstbestendig en samenwerken is voor hen de basis voor een succesvol project. Vanuit vestigingen in Son en Breugel, Utrecht, Hengelo en Arnhem bestrijken zij een groot deel van Nederland en zitten ze altijd in de buurt.

Janssen de Jong Projectontwikkeling is een dochteronderneming van JAJO, een groep bouwgerelateerde bedrijven die het nieuwe fundament legt in een veranderende wereld. JAJO ontwikkelt, bouwt, onderhoudt, herstelt en oogst voor bedrijven, particulieren en overheden in binnen- en buitenland. Onze missie is samen de cirkel sluiten.

Janssen De Jong Projectontwikkeling

Janssen de Jong Projectontwikkeling