Opgeleverd

Aan de Lanen

Na Op de Akkers is Aan de Lanen de tweede wijk in het kindvriendelijke nieuwbouwgebied Lierkwartier. Een wijk waarin het dorpse karakter van het gezellige De Lier in 2023 écht tot leven is gekomen. Met veel variatie in woningen, tuinen en groene erfafscheidingen, houten gevelelementen en veranda’s. BPD Gebiedsontwikkeling realiseerde de woningen samen met aannemer Van Mierlo. In Aan de Lanen woont men in een natuurrijke omgeving, met de steden Delft en Den Haag binnen handbereik.

image alt

Diversiteit als kwaliteit

In totaal telt Aan de Lanen 108 grondgebonden eengezinswoningen. Een mooi aantal, zeker gezien de 135 die eerder al gebouwd werden in naastgelegen wijk Op de Akkers. Niet alleen kwantitatief is Aan de Lanen een impuls voor De Lier, ook kwalitatief gezien is de wijk een aanwinst. Diversiteit benadrukken was een doel en dit zie je terug in het ontwerp. Om een dorps woonmilieu te realiseren zijn de woningen in Aan de Lanen verdeeld over 3 woonakkers, met elk een eigen uitstraling. Hoe dan? Door onder andere door gebruik van verschillende materialen, kleuren van de gevels en wisselende dakvlakken. Zo creëerde de architect samen met BPD respectievelijk 3 woonmilieus: klassiek landelijk, dorps landelijk en chique landelijk.

image alt

Stilte als troef

Aan de Lanen vormt samen met Op de Akkers een geheel nieuw woongebied, met centraal in de buurt een waterrijke ontmoetingsplek. Hier bieden speelplekken op en aan het water kinderen de ruimte om op zoek te gaan naar avontuur. Aan de Lanen is echt een plek om te genieten van de stilte die een dorp te bieden heeft, maar dan met de meest moderne (duurzame) voorzieningen.

image alt

Kleurrijke gevels

Het woningaanbod in Aan de Lanen is divers. Verspreid door het plan staan meerdere vrijstaande woningen, maar ook 2-onder-1 kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige bungalows. De landelijke stijl overheerst, maar ook het uiteenlopende kleurgebruik van de gevels valt op. Het maakt Aan de Lanen speels en zeker geen standaard nieuwbouwwijk. Houten luiken en een halfronde stenen boog boven de voordeur zijn slechts twee voorbeelden van blikvangers.

image alt

Levensloopbestendig wonen

Hoewel alle woningtypes het vermelden waard zijn is de bungalow een bijzonder product dat niet vaak wordt gerealiseerd. Het is een prachtige levensloopbestendige bungalow, uitgevoerd met fraai zandkleurig metselwerk en een kenmerkende landelijke stijl in de voordeuren en luiken. De woning heeft een compleet woonprogramma, inclusief badkamer en een slaapkamer op de begane grond, maar ook nog twee slaapkamers op de verdieping.

image alt

Naar moderne maatstaven

De woningen in Aan de Lanen zijn aangesloten op stadsverwarming, voorzien van vloerverwarming op de begane grond, zonnepanelen en een tuin met eigen berging. Parkeren kan veelal in openbaar gebied en in sommige gevallen op eigen terrein. Een ding is zeker: het is hier heerlijk rustig wonen tussen het vele water en groen.