Visie Aan de Singel

Nu Op de Akkers en Aan de Lanen in de steigers staan is het tijd voor de nieuwste wijk Aan de Singel in het gemoedelijke Lierkwartier. Een ruim opgezette groene wijk met de Wilgenplas in het warme hart ervan. Hier komen 107 duurzame nieuwbouwwoningen die perfect passen bij de dorpse en groene sfeer van het Lierkwartier. Moderne en landelijke rijwoningen, tweekappers mét garage en vrijstaande woningen wisselen elkaar af met leuke details als nestkastjes in kopgevels en veranda’s aan de voorkant. De helft is een ontwikkeling van BPD (eerste fases) en Janssen De Jong ontwikkelt de overige fases, waarvan de verkoop bij BPD ligt.

image alt

Gevoel van thuiskomen

Zodra je vanuit je werk naar Aan de Singel rijdt, krijg je een glimlach op je gezicht. Er komt een gevoel van rust over je heen. De vergezichten worden groener en met de ondergaande zon in je achteruitkijkspiegel heb je een geluksmoment. Als je aan komt rijden bij je huis huppelen er wat kinderen voorbij. Je parkeert je auto in je eigen garage en gaat met een koud drankje op je veranda zitten. Links en rechts van je zitten er nog meer buren te genieten van de laatste zonnestralen. Een plek voor jong en oud te midden van groen en water. Dit is precies hoe jij je nieuwe woonbuurt had voorgesteld, niet?

Landelijk karakter

Net als de andere wijken in het Lierkwartier is Aan de Singel ook een wijk waar het dorpse karakter van het gezellige De Lier écht tot leven komt. Houten en bakstenen woningen, groene tuinen en erfafscheidingen, houten gevelelementen, hekwerken en veranda’s. De variatie maakt de wijk écht authentiek en vooral landelijk. Het is een plek van ontmoeten en beleven. Daarom komen er verspreid in de wijk verschillende plekken voor sociale ontmoetingen en speelplekken voor de kinderen, onder andere met toestellen van hout(look). Deze plekken worden ook weer verbonden met fiets- en wandelpaden en veel groen. En dat allemaal op een steenworp afstand van Delft, Rotterdam en Den Haag. Hier ervaar je thuiskomen zoals je nergens anders doet, met veel ruimte voor de kinderen.

image alt

Toekomstbestendige wijk

Aan de Singel is een duurzame en toekomstbestendige wijk; gasloos en met ruimte voor klimaatadaptatie. Zo biedt Aan de Singel ruimte voor klimaatbestendige oplossingen. Er komen wadi’s waar het regenwater van de straten wordt verzameld en in de bodem kan infiltreren, en de verharding in openbaar gebied wordt voor een groot deel voorzien van halfopen bestrating. Verder zal het groen van bomen, hagen, bloeiende bloemen bijdragen aan de biodiversiteit van de wijk. Er is ook aandacht voor oververhitting (hittestress) rondom de woonbuurten. In de straten worden groenstructuren en bomen gerealiseerd en rond de speelplaatsen worden bomen geplant voor schaduw tijdens hete zomerdagen.