Groen én gezond wonen in Aan de Singel

11 januari '24

Kies je ervoor om een woning in Aan de Singel te kopen, dan woon je straks in een wijk met oog voor de natuur. In deze groene wijk komen ontmoeting, recreatie en veilig spelen samen. Er is hier plek voor iedereen: óók voor de dieren die in deze omgeving wonen. Daarom worden de nieuwbouwwoningen in Aan de Singel natuurinclusief gebouwd.

image alt

Natuurinclusief bouwen

Bij natuurinclusief bouwen wordt er rekening gehouden met bestaande flora en fauna in de omgeving. Daarnaast wordt er gekeken hoe biodiversiteit verbeterd kan worden. Een voorbeeld van natuurinclusief bouwen is het creëren van groene daken en gevels en het integreren van nestkasten en insectenhotels in gevels. De natuur wordt als het ware verwerkt in de bouw! Daarnaast worden er duurzame materialen gebruikt die leefomgeving van dieren en planten ondersteunen en worden er groene zones aangelegd. In Aan de Singel komen er bijvoorbeeld wadi’s, die ervoor zorgen dat regenwater langzaam in de grond wordt geïnfiltreerd. Dat voorkomt wateroverlast en droogte.

Nestkasten in de gevel

In de gevels van de woningen in Aan de Singel worden speciale nestkasten aangebracht voor vleermuizen en gierzwaluwen. Deze nestkasten bieden bescherming aan de dieren tegen bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden en zorgen voor een veilige rustplaats. Daarnaast kunnen de bedreigde diersoorten zich hier voortplanten wat belangrijk is voor het behoud van de populaties. Niet alleen voor jou een fijne plek om te wonen, maar ook voor de dieren uit de omgeving.

Een gezonde woonomgeving

Een gebied met veel biodiversiteit brengt niet alleen voordelen met zich mee voor de natuur zelf, het is ook heel gezond om er te wonen. Biodiversiteit zorgt namelijk voor een goed ecosysteem waarin verschillende soorten planten en dieren elkaar in balans houden. Een gezond ecosysteem zorgt voor voldoende bestuiving, waterzuivering, klimaatregulatie en plaagbestrijding. Hoe groener en diverser de woonwijk, hoe schoner de lucht. Een echte win-win situatie dus!

Ook hier wonen?

Zie jij jezelf al wonen in deze natuurinclusieve én biodiverse wijk? De woningen in Aan de Singel fase 2 zijn nu in voorbereiding. Schrijf je alvast in bij het woningaanbod, dan word je automatisch op de hoogte gehouden van ontwikkelingen.

Bekijk woningen
  Neem contact op
  Bekijk het woningaanbod