Alles wat je moet weten over de verkoop van Aan de Singel fase 1

1 augustus '23

Binnenkort is het zover, dan gaan de woningen in Aan de Singel fase 1 online in verkoop! De exacte datum volgt nog, maar houd er rekening mee dat de online start verkoop eind augustus plaatsvindt. Vanaf dat moment kan jij je inschrijven op jouw favoriete woningen. Op woensdag 6 september volgt het verkoopevenement waar je al jouw vragen kunt stellen. Om je nu al zo goed mogelijk voor te bereiden vertellen wij je graag alles over de verkoop van de woningen in dit plan.

image alt

Online je voorkeuren doorgeven

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor Aan de Singel fase 1 door het achterlaten van jouw gegevens bij je favoriete woningtype? Dan krijg je op het moment dat de verkoop start een e-mail dat jij de inschrijving kunt bevestigen. Vanaf dat moment vind je alle verkoopdocumenten zoals de technische omschrijving, verkoopplattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk onder de downloads van jouw favoriete bouwnummer(s).

Neem op je gemak alles door, want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft op de maximaal 5 bouwnummers. Uiteraard hoef je de mail niet af te wachten. Je kunt ook om 15.00 uur direct inloggen in je persoonlijk account en vanuit je wensenlijstje je inschrijven. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan!

Tijdens de inschrijfperiode kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Bekijk het woningaanbod
image alt

Doe een financiële check

Wanneer je geregistreerd staat in het gemeentelijke registratiesysteem voor nieuwbouwkoopwoningen in Westland krijg je voorrang bij de toewijzing. Daarnaast kan de financiële check in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Waarom? Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer kijken we eerst of de kandidaat geregistreerd staat in het gemeentelijke registratiesysteem van de gemeente Westland. Als volgende criteria kijken wij naar de kandidaten die een financiële check hebben gedaan. Dit geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door (wanneer de verkoop is gestart) een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis account.

Lees meer over de financiële check

Toewijzing

Circa twee weken voor de online start verkoop wordt bekend wanneer de inschrijfperiode afloopt en de toewijzing van de woningen plaatsvindt. Op de dag van de toewijzing laten wij jou voor het einde van de dag per e-mail weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

image alt

Optie bevestigen

Als jij een woning krijgt toegewezen dan ontvang je tegen het einde van de middag een e-mail. Ook zie je de uitslag terug in jouw winkelwagentje in je persoonlijke account. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te bevestigen of te annuleren in je account. Nadat je de optie hebt bevestigd bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. Dit kan via de makelaar of volledig online.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet ook in jouw Mijn Eigen Huis-account dat je reserve-kandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reserve-kandidaat, dan nemen we direct contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reserve-kandidaten er zijn en op welke plek je staat.

Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken.

Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wilt annuleren. Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'.

Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor. Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen 5 werkdagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren).

Lees meer over een woning kopen
Wonen in Lierkwartier? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op