De visie op Lierkwartier

De 1e ankerplaats aan de Lee, waar het water niet werd overwonnen maar te vriend gemaakt. Voor al wat groeit op land en in kas. Door gezinnen die naar het westen trokken, kwartiermakers van een nieuwe economie. Op juist deze plek herhaalt de geschiedenis zich. Waar glastuinbouw bloeide, verrijst een thuis voor de kwartiermakers van deze tijd. Duurzaam verbonden buurgenoten die ongeacht hun herkomst thuiskomen in Lierkwartier.

image alt

Ontdekken en ontmoeten

Samen groeien, nieuwe ervaringen opdoen en verrast worden. Bijvoorbeeld door de natuurlijke omgeving of door de events die (zo nu en dan) op kleine schaal georganiseerd worden. In het Lierkwartier is er ruimte voor educatie, sport en spel. Gedragen door gedreven vrijwilligers en voor iedereen toegankelijk. Samen ontdekken, maar waar ook ieder zijn eigen stekkie heeft.

Het Lierkwartier is van en voor iedereen. Het is een toegankelijke wijk, waar mensen elkaar ontmoeten. Op straat, in de speeltuin, bij school, in de haven of gewoon thuis op de bank.

image alt

Vriendelijk en groeien

Waar het verenigingsleven en vrijwilligerswerk een groot deel uitmaken van het dagelijkse leven is het van belang dat contact maken met anderen gemakkelijk gaat. Uiteraard op een voor iedereen fijne manier. Met respect voor elkaars normen en waarden. Deze vriendelijke dorpse sfeer komt terug in de natuurlijke materialen en het ontspannen kleurgebruik. Daarnaast vind je hier voornamelijk laagbouw en met bomen beschutte, gezellige ontmoetingsplekken.

Midden in het Westland wonen op een plek die voelt als thuiskomen. Waar je je gezin ziet opgroeien. Kunt verhuizen binnen de wijk naar een gelijkvloerse woning. Je woonkamer kunt verbouwen, omdat de tuinen zo ruim zijn! Lierkwartier biedt de ruimte om te groeien!

  Terug naar de homepage
  Bekijk het laatste nieuws