Tips voor het inrichten van je balkon

2 juni '22

Ook zonder tuin kun je het buitengevoel creëren bij jouw nieuwe woning! Maak van je balkon een groene oase waar je heerlijk achterover kunt leunen met een kopje koffie in je hand. Wij geven je alvast wat tips om jouw balkon gezellig aan te kleden.

Tip 1: De lucht in!

Op een balkon zet je je planten in bakken en potten. Om ruimte te besparen maar toch een groene sfeer te creëren kun je je plantenbakken natuurlijk ook ophangen. Naast het hangen van bakken aan de balkonrailing, kun je ook een stapje verder gaan. Hang je bakken aan het plafond of aan de muur!

Extra tip: wissel je hangende plantenbakken af met gezellige lichtjes. Je hebt dan gelijk leuke sfeerverlichting en het ziet er ook nog eens super uit!

Groene vingers? Onderhoud je eigen verticale moestuin.

Tip 2: Verschillende materialen

Om je balkon extra sfeer te geven kun je gebruik maken van veel verschillende materialen. Het contrast van de verschillende materialen in een relatief kleine ruimte geeft veel gezelligheid. Koop dus bijvoorbeeld potten in verschillende materialen en zet deze juist bij elkaar. Ook de inhoud van de potten mag van elkaar verschillen! Maar denk bijvoorbeeld ook aan het kopen van accessoires in verschillende materialen.
Extra tip: leg een kleurrijk buitentapijt neer.

  Meer nieuws lezen
  Neem contact op