'Bright Skies' is de nieuwe Flexa Kleur van het Jaar 2022

21 januari '22

De nieuwe Flexa Kleur van het Jaar 2022 is bekend: Bright Skies! De naam doet het al een beetje vermoeden, het is een lichte en luchtige kleur blauw. De kleur weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen en haalt de positieve effecten van de natuur in huis.

‘Een teug frisse lucht’

Het overkoepelende thema voor 2022 is ‘Een teug frisse lucht’. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab®: “Door de wereldwijde pandemie is ons leven, zowel sociaal, economisch als ecologisch, onder een vergrootglas komen te liggen. We hebben opnieuw bekeken wat echt belangrijk is voor ons: familie, vrienden, thuis, de wereld om ons heen. Na ons een tijd opgesloten te hebben gevoeld, kunnen we nu onze horizon weer verbreden. We willen ons vrij en herboren voelen, zodat we naar buiten kunnen kijken en nieuwe ideeën naar binnen kunnen halen, met een heldere blik en hervonden plezier. Nu de hemel openbreekt, de wolken langzaam verdwijnen, is het tijd voor een nieuwe benadering. Van alles. Onze Kleur van het Jaar is daarom een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt.”

image alt

Kleurpaletten

Naast de kleur van het jaar 2022 heeft Flexa vier kleurpaletten ontwikkeld waarmee Bright Skies gecombineerd kan worden. Deze Flexa kleurpaletten staan voor vier trends, die elk een eigen kracht reflecteren. Het Studio Palet (comfortabel & rustgevend), het Workshop Palet (licht & opgewekt), het Greenhouse Palet (fris & positief) en het Salon Palet (neutraal & warm). In de kleurpaletten speelt Bright Skies steeds de hoofdrol, maar komt iedere keer op een andere manier tot zijn recht. Doordat elk palet bestaat uit verschillende kleuren, kun je dit eenvoudig combineren met jouw eigen woonstijl. 

>> Meer over de Flexa trendy kleurpaletten

Een handige tip!

Bestel een Flexa kleurtester en bekijk de kleur op jouw muur op verschillende momenten van de dag. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Een andere leuke optie is om de Flexa Visualizer App te gebruiken. Voordat je aan de slag gaat met verven, kun je met de app het resultaat vooraf al zien. Zo krijg je meteen een goede voorstelling van welke kleur het beste bij jouw interieur past. Handig toch?

  Lees meer nieuws
  Neem contact op