Opgeleverd

Wat te doen in De Lier?

12 september '19

Er is altijd wat te doen in 't Westland. Je kunt er een bezoek brengen aan een kas, prachtige fietstochten maken of genieten van heerlijke strandwandeling. Maar in De Lier zelf is ook genoeg te beleven. We hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Solex

Ga op SolexTour!

Bij De Tuinderij in De Lier ben je al jaren aan het juiste adres voor een dagje uit. Hier ga je op SolexTour en cross je dwars door het Westland en Midden-Delfland. In lange leren jas en met pothelm maak je de fietspaadjes onveilig en raast het boerenlandschap aan je voorbij. Ook rijdt er een bezemwagen mee, voor eventuele pechgevallen. - De Tuinderij, van Wijklaan 2.

Kookworkshop bij NON pop-up

Bij deze hippe koffiebar kun je terecht voor kookworkshops om je vingers bij af te likken. Superlekker en gegarandeerd een gezellige middag. Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan schuif je aan en wordt je voorzien van de allerbeste koffies, huisgemaakte taarten waar je van gaat watertanden en broodjes met enkel de verse producten. Hier moet je geweest zijn! - NON pop-up, Hoofdstraat 26.

koffie
high tea

High tea bij theetuin De Bongaard

Een gezellige middag beleef je in de theetuin van De Bongaard. Je geniet hier met elkaar van een uitgebreide high tea met verschillende soorten thee, diverse hapjes - zowel zoet, hartig, koud en warm - en natuurlijk niet te vergeten heerlijke scones! Niet echt een theeleut? Dan kies je voor een high wine. Weer eens wat anders! - Theetuin De Bongaard, Hoofdstraat 63a.

Bezoek een eeuwenoude timmerzaak

Bij De Timmerwerf lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Gevestigd in een historisch pand vind je de timmerwerkplaats, waar van 1642 tot 1999 onafgebroken een timmerzaak zijn huis vond. Na de renovatie zo'n 20 jaar geleden werd het een waar timmermuseum vol met authentieke en eeuwenoude gereedschappen. Je gaat hier eventjes terug in de tijd en dat gewoon om de hoek. - De Timmerwerf, Hoofdstraat 63.

hout