Bouwupdate Op de Akkers #2

17 maart '21

Het is weer tijd voor een bouwupdate! We geven jullie graag een klein inkijkje in de stand van zaken op de bouwplaats.

Stand van zaken op de bouwplaats

Akker B
De laatste casco-elementen van blok BE zijn momenteel geplaatst. De casco's van de overige woningblokken in Akker B zijn gereed!
Het team is daarnaast volop bezig met het plaatsen en stellen van de kozijnen, het monteren van de steigers en het aanbrengen van de dakbedekking op de uitbouwen van blok BA. Bij dit eerste blok is tevens het metselwerk op de begane grond gestart. Naar verwachting worden in week 12 de eerste dakelementen geplaatst.

Akker A
Bij de woningen in Akker A worden de casco's van blokken AA en AD momenteel geplaatst.
Daarnaast zijn alle funderingen reeds gestort en staat de komende weken in het teken van het plaatsen van de begane grondvloeren en casco-elementen van de overige blokken. Achtereenvolgend op Akker B kunnen hier ook de kozijnen worden geplaatst en gesteld en de steigers vervolgens worden gemonteerd.

Opleverprognose

De opleverprognose die tot op heden is gecommuniceerd, blijft actueel. Naar verwachting worden de eerste woningen in het vierde kwartaal 2021 opgeleverd. De opleverprognose is onder voorbehoud en kan door onvoorziene omstandigheden tijdens het bouwproces wijzigen. Tijdens de bouw van de woningen is de aannemer afhankelijk van o.a. weersomstandigheden, onderaannemers, leveranciers en derden. De prognose kan wijzigen tot het moment van verzending van de officiële opleverbrief.

Zodra de afbouw van de woningen is gestart, kunnen de opleverprognose worden gespecificeerd naar maanden. De verwachting is dat de afbouw week 16 (eind april 2021) zal starten.

Naarmate de afbouwfase vordert en de nutswerkzaamheden worden uitgevoerd (de start van de nutswerkzaamheden is een spannend moment in het bouwproces), kan de opleverprognose worden gespecificeerd naar weken.
De exacte opleverdatum van de woning, ontvangen de kopers in de opleverbrief. Dit is minimaal twee weken voor de daadwerkelijke oplevering van de woning. 

1
2
3