Opgeleverd

Vandaag start de verkoop van Aan de Lanen!

1 april '21

Goed nieuws! Vandaag is het zover, de 52 woningen van Aan de Lanen fase 1 gaan in verkoop. We hebben de belangrijkste zaken nog even op een rijtje gezet.

Start verkoop om 15:00

Om 15.00 start de verkoop. Heb je interesse in 1 (of meerdere) woningen in deze fase? Ga dan naar het woningaanbod van Aan de Lanen, klik op het bouwnummer van jouw eerste voorkeur en vervolgens op de button 'Voorkeur doorgeven' en schrijf je in. Na het aanvullen van je persoonlijke gegevens kun je aan je inschrijving maximaal 4 bouwnummers toevoegen, totaal kun je dus maximaal 5 bouwnummers als voorkeur doorgeven. Je hebt tot vrijdag 9 april 15.00 uur de tijd om jouw voorkeuren door te geven, te wisselen of te verwijderen. Of je op 1 april om 15.01 je voorkeur doorgeeft of op vrijdag 9 april 14.55 maakt niets uit, omdat we kijken naar de inschrijfduur. Bekijk de tekst hieronder voor meer informatie. 

Toewijzing

Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats. De lijst van de kandidaten die zich ingeschreven hebben worden doorgestuurd naar de gemeente Westland. Van de gemeente Westland ontvangen wij de rangvolgordelijst retour aan de hand van wie het langst ingeschreven staat bij het gemeentelijk woningzoekende bestand. Let op! dat de hoofdinschrijver gelijk is aan de inschrijving van het gemeentelijke woningzoekende bestand. We proberen zoveel mogelijk kandidaten op hun eerste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de eerste voorkeur bouwnummer aan de hand van de rangvolgorde lijst van de gemeente Westland. Wij hanteren onderstaande opeenvolgende criteria:

1) Rangvolgorde lijst gemeente Westland op eerste voorkeur bouwnummer.
De kandidaat die het langst staat ingeschreven bij de gemeente Westland wordt op basis van zijn eerste voorkeur bouwnummer toegewezen.

2) Bij meerdere kandidaten op eerste voorkeur bouwnummer.
Er wordt toegewezen op eerste voorkeur bouwnummer. Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we naar de inschrijfdatum rangvolgordelijst van de gemeente Westland.

Let erop dat je aanmelding op dezelfde naam staat als de aanmelding in het gemeentelijke woningzoekende bestand. De rangvolgorde lijst van de gemeente Westland wordt alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

3) Overige voorkeuren bouwnummers
Als alle kandidaten op eerste voorkeur bouwnummer zijn toegewezen dan kijken wij naar de overige voorkeuren bouwnummers en proberen wij aan de hand van de rangvolgorde lijst van de gemeente Westland de overgebleven kandidaten als nog zijn hoogst mogelijke voorkeur toe te wijzen. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven.

Bericht over de uitslag

Op 16 april ontvang je bericht over de toewijzing. Als je een woning toegewezen hebt gekregen, bevestig je binnen 48 uur de optie in je account. Daarna bepaal je zelf hoe je het aankoopproces wil doorlopen. Dat kan via de makelaar, volledig online of een combinatie van beide. Jouw keuze! Wil je er toch vanaf zien? Dan annuleer je de optie. Ook dat doe je via jouw account. Dat is kosteloos en zonder verplichtingen. Let op: Als je een optie afwijst, dan sta je automatisch onderaan de reservelijst voor eventuele andere bouwnummers waar je je voor hebt opgegeven.

Als je geen woning toegewzen hebt gekregen, waren er meer kandidaten dan woningen waardoor je geen huis toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurswoning(en) en je krijgt hiervan bericht. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.