Opgeleverd

Speelplaatsen in Aan de Lanen ruimschoots aanwezig!

10 februari '21

Aan de Lanen is een wijk met veel groen, en veel ruimte voor kinderen om op avontuur te gaan. De wijk heeft een goede aansluiting op bestaand groen, en met de aanleg van aanvullend water en groen is dit een prachtige plek voor kinderen om te spelen. Dat kan ook, want Aan de Lanen heeft liefst vijf speelplekken!

image alt

Eén grote, centrale speelplaats

De grootste speelplek ligt aan het noordwesten van Aan de Lanen, tegen het water en de aangrenzende wijk Op de Akkers aan. Hier kunnen kinderen in alle leeftijdsgroepen zich volop uitleven! Het moeras biedt ruimte aan de oudere kinderen tot 12 jaar. Hier kunnen kinderen zich verplaatsen over het ondiepe water via de spannende hobbelbrug, een klimparcours of stapkeien. De plek is ingedekt met overvloedig groen van verschillende hoogtes.
De centrale plek wordt gevormd in de vorm van een zweefmolen. Naast de zweefmolen is een eenvoudig evenwichtparcours gemaakt van stapstenen en een evenwichtsbalk. Deze plek is bedoeld voor jonge kinderen tot 6 jaar.
Tenslotte is een ruim veld waar lekker gerend en gespeeld kan worden. Op het veld worden 2 lage eenvoudige doelen geplaatst.

Vier andere plaatsen, verdeeld over de wijk

Verdeeld over de rest van Aan de Lanen zijn nog vier andere speelplekken te vinden. Veelal voor kinderen van 0 tot 6 jaar oud, maar ook voor de iets oudere kinderen. Bij elke speelplaats is een referentie gemaakt naar het Westland. Aan de westkant van Aan de Lanen kunnen kinderen tot ca. 10 jaar via een klautercombinatie bewegen van de greppel naar het droge, en weer terug. Voor de jongste kinderen worden veerelementen geplaatst, met een zitgelegenheid met een parkbank. De andere speelplaatsen aan de noordwest-, west- en zuidkant van Aan de Lanen refereren allemaal aan specifieke zaken; bloemen, beplanting en verkeer zijn per speelplaats de centrale thema’s.