De toewijzing

Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats. De lijst van de kandidaten die zich ingeschreven hebben worden doorgestuurd naar de gemeente Westland. Van de gemeente Westland ontvangen wij de rangvolgordelijst retour aan de hand van wie het langst ingeschreven staat bij het gemeentelijk woningzoekende bestand. Let op! dat de hoofdinschrijver gelijk is aan de inschrijving van het gemeentelijke woningzoekende bestand. We proberen zoveel mogelijk kandidaten op hun eerste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de eerste voorkeur bouwnummer aan de hand van de rangvolgorde lijst van de gemeente Westland. Wij hanteren onderstaande opeenvolgende criteria:

1) Rangvolgorde lijst gemeente Westland op eerste voorkeur bouwnummer.
De kandidaat die het langst staat ingeschreven bij de gemeente Westland wordt op basis van zijn eerste voorkeur bouwnummer toegewezen.

2) Bij meerdere kandidaten op eerste voorkeur bouwnummer.
Er wordt toegewezen op eerste voorkeur bouwnummer. Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we naar de inschrijfdatum rangvolgordelijst van de gemeente Westland.

Let erop dat je aanmelding op dezelfde naam staat als de aanmelding in het gemeentelijke woningzoekende bestand. De rangvolgorde lijst van de gemeente Westland wordt alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

3) Overige voorkeuren bouwnummers
Als alle kandidaten op eerste voorkeur bouwnummer zijn toegewezen dan kijken wij naar de overige voorkeuren bouwnummers en proberen wij aan de hand van de rangvolgorde lijst van de gemeente Westland de overgebleven kandidaten als nog zijn hoogst mogelijke voorkeur toe te wijzen. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven.

Wij streven naar een optimale bezetting op eerste voorkeur van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen. Dat geldt niet voor inschrijvers die niet in het gemeentelijke woningzoekende bestand staat. Die krijgen te allen tijde het eerste vrije bouwnummer van hun hoogste voorkeur toegewezen.

Iets vragen? Neem contact op
Interesse? Bekijk de woningen